Bol Masterclass 4.0 Review en Ervaringen [vernieuwd]

Producten inkopen en succesvol verkopen via Bol.com, dat is in een notendop wat je leert in de Bol Masterclass.

🔖 De Bol Masterclass is onlangs vernieuwd. De opzet van de training is nog steeds hetzelfde, maar is her en der wat bijgeschaafd.

Maar wie is die Jia Ruan nou precies? Wat kun je van de Bol Masterclass verwachten? En is het allemaal wel te vertrouwen of is het gewoon pure oplichting en dus SCAM?

Allemaal vragen die waarschijnlijk door je hoofd heen gegaan zijn na het zien van alle facebook en youtube reclames over deze online training.

En dat is ook de reden dat ik deze Bol Masterclass review geschreven heb waarin ik antwoorden geef op al die vragen.

Wil jij dus graag weten of de Bol Masterclass iets voor jou is en of het allemaal te vertrouwen is, dan raad ik je aan om gewoon eens verder te lezen.

Gratis Kennismaken met de Bol Masterclass?

Wacht niet te lang (gaat binnenkort offline)

Wie is Jia Ruan?

jia ruan

Leuk die Bol Masterclass, maar je wilt natuurlijk wel even weten wie die Jia Ruan – die je overal op Facebook en YouTube tegenkomt – nou precies is.

En groot gelijk geef ik je.

Ik ben namelijk zelf op onderzoek uit gegaan naar informatie over Jia en ben er achter gekomen dat hij nog een vrij jonge gast is.

Jia Ruan heeft zijn opleiding niet afgemaakt omdat hij zichzelf later niet in een 9 tot 5 baan zag zitten.

Na een periode van niet weten wat hij precies wilde, heeft hij meerdere keren gefaald op business niveau maar uiteindelijk een manier gevonden wat voor hem wel werkt, ecommerce via Bol.com.

Uiteindelijk heeft hij besloten zijn methode in een online training te gieten zodat hij dit ook anderen kan leren.

Jia Ruan in de media

De bekendheid en het leven wat Jia op dit moment leidt, is ook de media niet ontgaan. Zo werd hij onder andere uitgenodigd in de ochtendshow van 3FM waar hij zijn verhaal doet en verteld wat hij precies doet.

Zie hieronder de video met het interview dat hij voor 3FM gaf.

Is Jia Ruan te vertrouwen?

Veel mensen vragen zich af of Jia wel te vertrouwen is.

En dat is begrijpelijk. Er is namelijk genoeg troep online te vinden.

Jia komt misschien nogal over the top over en daardoor kan het natuurlijk allemaal wat ongeloofwaardig overkomen.

Maar Jia Ruan is ECHT en verdient z’n geld ook echt online door het runnen van zijn ecommerce business en anderzijds door het verkopen van zijn Bol Masterclass programma.

Dus of hij te vertrouwen is? Ja, je krijgt wat hij je beloofd en is daarom naar mijn inziens – en ook volgens vele anderen – zeker te vertrouwen.

Zie hieronder het bewijs!

Wat is de Bol Masterclass?

De Bol Masterclass is een online training waarin je alles leert over het opzetten van een eigen ecommerce business via het Bol.com verkoopplatform.

Je leert onder andere hoe je goed product research kunt doen zodat de kans van slagen groot is. Daarnaast worden jou dingen geleerd als:

 • Het spotten en vinden van goede en betrouwbare leveranciers
 • Het importeren van producten en het verzenden naar Bol.com zodat je niet zelf de logistiek hoeft te doen
 • Het online zetten van je producten en er voor zorgen dat je omzet gaat draaien
 • Het opschalen van je business en hoe dingen kunt outsourcen

Ecommerce is booming en groeit ieder jaar en zal dat de komende jaren ook nog blijven doen. Dat maakt het interessant om nu in te stappen nu de concurrentie nog enigszins laag is 😉

De Bol Masterclass stelt jou in staat om op een zeer laagdrempelig manier een eigen online business op te zetten waarmee je een passieve inkomstenstroom mee kunt creëren.

En dit allemaal met een bewezen strategie en met als resultaat meer vrijheid om te kunnen doen wat en wanneer jij dat wilt.

Gratis Kennismaken met de Bol Masterclass?

Wacht niet te lang (gaat binnenkort offline)

Bol Masterclass review

Nu je weet wie Jia Ruan en wat de Bol Masterclass in een notendop is, ga ik je wat meer laten zien van wat je van de Bol Masterclass kunt verwachten.

Het is namelijk een zeer uitgebreide training die jou in staat stelt om vanaf nul een ecommerce business op te kunnen zetten.

Inhoud van de online training

bol masterclass

De Bol Masterclass bestaat in totaal uit 8 verschillende modules die je in een tijdsbestek van 10 weken zult gaan doorlopen.

Zie hieronder een overzicht van de verschillende modules:

 • #1 Welcome to the winning team
 • #2 Ground zero
 • #3 The goldmine
 • #4 Artificial intelligence
 • #5 Showtime
 • #6 Monk like patience
 • #7 The next apple
 • #8 10 x time

Iedere module bestaat uit meerdere video’s en de daarbij behorende actiepunten.

In week 1 en 2 van de online training staan in het teken van het creëren van de juiste mindset en het opdoen van de nodige voorkennis in de wereld van ecommerce.

Vervolgens ga je in week 3 en 4 productresearch doen. Je gaat kijken naar wat voor soort producten er zoal verkocht worden op het Bol.com verkoopplatform en leer je hoe je winning product kunt gaan vinden.

Dit zijn twee zeer belangrijke weken die erg cruciaal zijn voor wel of geen succes. Maar wanneer je alles doet zoals het in de trainingsvideo’s wordt uitgelegd,

Wanneer je dan eindelijk een winning product gevonden hebt, ga je in week 5 aanslag met het inkoopproces.

Je leert hier precies hoe en waar je producten in kunt kopen en hoe je het kaf van het koren kunt scheiden.

In week 7, 8 en 9 is het showtime. Wanneer de producten eenmaal binnengekomen zijn, leer je hoe je je producten online kunt zetten en hoe je ze in opslag kunt brengen bij Bol.com. Dit zorgt er namelijk voor dat mensen tot ’s avonds laat kunnen bestellen en het volgende dag al in huis kunnen hebben.

Daarnaast hoef jij je op deze manier niet druk te maken om het gehele logistieke proces.

In de laatste week leer je hoe je alles kunt gaan automatiseren zodat jouw ecommerce business ook doorloopt als jij er even niet bent.

De extra’s

tribe community

Ten eerste sta je er bij de Bol Masterclass niet alleen voor.

Er is namelijk een wekelijkse groepscoaching waar je terecht kunt met al je vragen. Daarnaast worden hier ook allerlei nieuwe technieken op het gebied van ecommerce met je gedeeld.

Je wilt overigens niet elke keer wachten op ondersteuning en daarom heb je tevens ook toegang tot ‘The Tribe’. Dit is een online community waar dat je in contact kunt komen met andere Bol Masterclass deelnemers en dus ook met elkaar kunt sparren over ideeën.

Daarnaast heb je ook nog toegang tot:

 • The Golden Calculator: Met deze tool reken je gemakkelijk uit of dat je marge nog wel interessant genoeg is om een bepaald product te gaan verkopen. Op deze manier zie je geen kosten over het hoofd.
 • Het leveranciers script: Het leveranciersscript helpt jou bij het vinden van alleen maar hoogwaardige leveranciers en weet je de rotte appels er tussen uit te vissen. Dit zal je een hoop tijd en geld gaan besparen.
 • De Knowledge vault: Al het materiaal wat Jia ooit heeft opgenomen, vind je hier terug. Met het toepassen van wat hier met je gedeeld wordt, is het mogelijk om nog sneller grote stappen in de ecommerce wereld te maken.
 • Meetups en exclusieve uitnodigingen: Wordt uitgenodigd voor alle opkomende events en ontmoet andere Bol Masterclass deelnemers in real life 😉
 • De KvK / Ondernemersloket checklist: Bij het starten van een ecommerce business komen natuurlijk ook dingen kijken als het inschrijven van je bedrijf in het handelsregister. Met deze handige checklist hoef je niet alles zelf uit te zoeken

Gratis Kennismaken met de Bol Masterclass?

Wacht niet te lang (gaat binnenkort offline)

Bol Masterclass ervaringen

In een review mogen echte ervaringen van deelnemers natuurlijk niet ontbreken.

En daarom ben ik ook op zoek gegaan naar succesverhalen van mensen die de Bol Masterclass ook daadwerkelijk hebben gevolgd.

Het was verrassend genoeg niet heel moeilijk om ervaringen te vinden.

Zie hieronder een aantal ervaringen.

Volg nu de gratis online training van Jia en kom er achter wat je van de Bol Masterclass kunt verwachten.
Controleer hier of er nog plek vrij is >>

14 dagen niet-goed-geld-terug garantie

Je kunt voor jezelf pas bepalen of het echt iets voor jou is, als je er ook daadwerkelijk mee aan de slag gaat.

En het mooie is dat je ook daadwerkelijk zonder ook maar enig risico te lopen, de Bol Masterclass uit kunt proberen.

Na de aanschaf heb je namelijk recht op de 14 niet-goed-geld-terug garantie die Jia jou geeft.

Hij is er namelijk van overtuigd dat zijn methode ook echt werkt. Maar wanneer het toch niks voor jou is, stuur je hem gewoon een mailtje met de mededeling dat het toch niet echt iets voor jou is.

Je zal het geld dan vervolgens ook gewoon weer netjes terug op je bankrekening bijgeschreven krijgen.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Ik heb het internet al behoorlijk afgespeurd  naar meer informatie over de Bol Masterclass en ben tot de conclusie gekomen dat er veel onduidelijkheden zijn.

Vandaar dat ik even de meest gestelde vragen over de Bol Masterclass op een rijtje heb gezet en daar ook antwoord op geef.

Wat is de prijs van de Bol Masterclass?

Wanneer je de Bol Masterclass in één keer aanschaft, betaal je hier 997 euro voor. Maar voor degene die dit niet in één keer op kunnen brengen of liever in termijnen betalen, is dat ook mogelijk.

De prijs bedraagt dan vijf keer 250 euro. In totaal betaal met je betaling in termijnen 1250 euro voor de gehele training. Dat is iets meer dan 250 euro meer dan betaling in één keer.

Het is overigens niet vreemd dat je bij betaling in termijnen meer betaald dan in één keer. Het is zelfs vrij gebruikelijk en wordt door veel bedrijven zo toegepast.

Oh ja, wat veel mensen niet weten, is dat als je uiteindelijk echt serieus aan de slag gaat met de Bol Masterclass – waar we natuurlijk wel vanuit gaan – dat je de BTW natuurlijk terug kunt vragen.

De Bol Masterclass prijzen namelijk inclusief BTW.

Een snel rekensommetje laat zien dat je het volgende BTW bedrag terug kunt terugvorderen (mits je ingeschreven staat bij het handelsregister):

 • Bij een éénmalige betaling kun je €173,- aan BTW terugvorderen (€997,- / 121 * 21)
 • Bij een betaling in termijnen kun je €217,- aan BTW terugvorderen (€1250,- / 121 * 21)

P.S. In de cursus leer je hoe je dit bedrag terug kunt vragen 😉

Is de Bol Masterclass SCAM?

Er wordt vaak gevraagd of de Bol Masterclass SCAM of oplichting is.

Gezien de investering is dit best een logische vraag. Zeker als het gaat om een digitaal product.

Maar uit jarenlange ervaring en ook wel eens opgelicht te zijn, kan ik je vertellen dat de Bol Masterclass verre weg van oplichting is.

Wanneer het namelijk wel SCAM of oplichting geweest zou zijn, waren er lang niet zo veel positieve verhalen over te lezen zijn en zou het product ook al lang offline gehaald zijn.

Daarnaast zou ook de media het hebben opgepikt als het niet te vertrouwen was, gezien Jia ook in media reeds zijn verhaal heet gedeeld.

Waar vind je Bol Masterclass ervaringen?

Met behulp van de Bol Masterclass hebben er al veel mensen (meer dan) een fulltime inkomen op weten te bouwen.

De ervaringen met dit online trainingsprogramma zijn dus erg goed.

Alle ervaringen tot nu toe heeft Jia verzameld. Zie hier wat voor resultaten huidige deelnemers al hebben behaald.

Is de Bol Masterclass betrouwbaar?

Nog een vraag waar ik denk ik heel kort over kan zijn.

Je hebt namelijk nu deze review gelezen en hieruit kun je opmaken dat Jia totaal niet de intentie heeft om iemand op te lichten.

En wanneer dit wel zo was, waren er echt niet zo veel mensen die hier goede resultaten mee hebben behaald.

Daarnaast zou ik het ook gewoon eerlijk vertellen als de Bol Masterclass onbetrouwbaar was 😉

Plus- en minpunten

Bijna ieder product heeft z’n goede punten, maar ook z’n minder goede punten.

Daarom heb ik ook op basis van wat ik gezien hebt, deze even voor je op een rijtje gezet.

Pluspunten:

 • Het is een stap voor stap cursus waarin jou van A tot Z uitgelegd wordt hoe je een ecommerce business op kunt zetten. Alle benodigde informatie en handvatten worden je aangereikt zodat je precies weet wat je moet doen
 • De KEY tot succes in het leven heeft te maken met je mindset (manier van denken). En dat is dan ook een belangrijk onderdeel waar ook in de cursus aandacht aan besteed wordt.
 • Wanneer je je voor de volle 100% er tegen aan gaat, kun je relatief snel successen boeken. Dit omdat de zogenaamde ‘beginnersfouten’ in de hele cursus al getackeld worden
 • Het is niet alleen maar theorie. Jia runt zelf ook meerdere ecommerce shops en zal dus veelal gebruik maken van praktijkvoorbeelden wat alleen maar leerzamer is
 • Alleen hoef je het niet te doen. Er zit namelijk ook een community achter waar je met al je vragen terecht kunt en met andere gelijkgestemden kunt sparren over van alles wat met ecommerce, business in het algemeen en mindset te maken heeft
 • Wat veel mensen zich niet beseffen is dat als je daadwerkelijk serieus aan de slag gaat en jezelf dus in gaat schrijven bij de KvK, je de BTW van de cursus terug kunt vragen. Dit is toch een mooie €173,- 😉

Minpunten:

 • Zonder het ondernemen van acties, zal je weinig tot géén resultaten gaan zien. Het investeren van tijd en discipline is nodig om ook daadwerkelijk succesvol te kunnen worden
 • Jia komt nogal over de top over en is ook redelijk agressief in zijn marketing uitingen. Dit zou wat mij betreft wat minder mogen, maar doet overigens géén afbreuk aan de kwaliteit van zijn cursus

Bol Masterclass kopen of niet?

Nu we al weer aan het einde van deze Bol Masterclass review gekomen zijn, wil je natuurlijk graag weten of je deze training aan zou moeten schaffen of niet.

En daar kan ik helaas geen standaard antwoord op geven.

Stel dat jij op zoek bent naar een manier om snel online geld te kunnen verdienen waarvoor je niet heel veel voor hoeft te doen, dan raad ik je de Bol Masterclass zelfs af.

Met deze gedachte gaat het dan namelijk voor jou niet werken.

De Bol Masterclass is voor mensen die op zoek zijn naar een manier om online geld te kunnen verdienen en dit serieus aan willen pakken.

Mensen die bereid zijn om er de nodige tijd in te steken en actie te ondernemen.

Kortom, voor mensen die gas willen geven om hun droomleven te kunnen leven. Voor mensen die willen ontsnappen uit hun huidige baan en meer vrijheid willen creëren.

Ben jij deze laatste persoon?

Volg dan eens de gratis training van Jia Ruan en oordeel zelf of het iets voor je is. Maar wacht niet te lang, want de training gaat zeer binnenkort weer offline.

Gratis Kennismaken met de Bol Masterclass?

Wacht niet te lang (gaat binnenkort offline)

Plaats een reactie