Fred Schouten: Te vertrouwen of een pure oplichter?

De kans is groot dat je de naam Fred Schouten bent tegengekomen bij producten als het Freds Bouwtekeningen pakket of de Kippengids.

Maar wie is Fred Schouten nou precies? Is hij te vertrouwen of is het gewoon oplichter die zich alleen maar voordoet als ervaren klusser?

Allemaal vragen waar ik je in dit artikel antwoord op ga geven.

Daarnaast zal ik je ook mijn persoonlijke ervaring met Fred en zijn producten met je delen en laten zien wat de ervaringen van anderen zijn.

Lees dus snel even verder.

Flinke korting: Het Freds Bouwtekeningen pakket wordt nu tijdelijk aangeboden met een flinke korting. Gebruik hiervoor de kortingslink hieronder.
Kortingslink naar het bouwtekeningen pakket >>

Wie is Fred Schouten?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Wie is Fred Schouten nou precies?

Fred Schouten is een klusser in hart en nieren en was in het verleden van mening dat er maar weinig echt goede betaalbare bouwtekeningen te vinden zijn.

Alles wat hij online vond was vaak:

  • Incompleet
  • Niet in het Nederlands
  • Zonder een goed en duidelijk stappenplan
  • Erg duur

En daar wilde Fred verandering in brengen wat uiteindelijk geleid heeft tot het maken van een eigen bouwtekeningen pakket wat na vele jaren nog steeds erg populair is door veel doe-het-zelvers met veel plezier gebruikt wordt.

TAPO

Wanneer je online actief bent en producten verkoopt, dien je dit op zakelijk gebied natuurlijk wel allemaal netjes geregeld te hebben.

En daarom ben ik dat dus ook even nagegaan en kwam ik al snel tot de conclusie dat Fred dit allemaal netjes op orde heeft.

Op zijn website www.fredsbouwtekeningen.nl zie je helemaal onderaan de bedrijfsgegevens van Fred Schouten staan.

tapo fred schouten

En zoals je ziet heet zijn bedrijf TAPO en is het gevestigd in Amsterdam. Dit ben ik dan ook even nagegaan door het KvK nummer te controleren in het handelsregister.

Het KvK nummer is ook daar bekend, dus dat zit allemaal wel goed.

De producten van Fred Schouten

Fred heeft door de jaren heen een klein aantal producten ontwikkeld die na vele jaren nog steeds actief gebruikt worden door veel doe-het-zelvers.

Hieronder heb ik een overzichtje van de producten van Fred.

Freds Bouwtekeningen

freds bouwtekeningen pakket

Het Freds Bouwtekeningen pakket is toch wel het pareltje onder de producten van Fred Schouten.

Met dit pakket – wat uit letterlijk duizenden bouwtekeningen bestaat – heeft Fred inmiddels al veel doe-het-zelvers geholpen aan kwalitatieve bouwtekeningen.

Alle bouwtekeningen in dit pakket zijn zo gemaakt dat het voor iedere klusser goed te volgen is. En alle bouwtekeningen zijn uitgerust met een duidelijk stap voor stap stappenplan en een materialen- en zaaglijst.

Zo weet je precies hoeveel je van wat nodig hebt en dat kan je erg veel geld besparen kan ik je zeggen.

Wanneer je graag meer wilt weten over het Freds Bouwtekeningen pakket, dan raad ik je aan om mijn review eens te lezen waarin ik je precies laat zien wat je er van kunt verwachten.

Kortingslink naar het Freds Bouwtekeningen pakket >>

De Kippengids

kippengids review pdf

Wellicht een stuk minder bekend – maar niet minder waardevol – dan het Freds Bouwtekeningen pakket, is de Kippengids.

Dit is een product speciaal voor degene die van plan zijn zelf kippen te gaan houden maar ook zelf een kippenhok willen gaan maken.

In deze gids leer je van alles over het houden van kippen. Denk hierbij aan soorten kippen, voeding, gezondheid maar ook informatie over het aanvragen van een eventuele vergunning voor het bouwen van een kippenhok.

En natuurlijk de bouwtekeningen die van dezelfde kwaliteit zijn als de bouwtekeningen in het Freds Bouwtekeningen pakket.

Kortingslink naar De Kippengids >>

Doe-het-zelf winst

Het laatste product doe-het-zelf winst, is een product wat Ruud Brouwer gemaakt heeft maar waar Fred ook eigenaar van is.

Doe-het-zelf winst wordt niet meer los verkocht maar is nog wel als bonusmateriaal te vinden in het Freds Bouwtekeningen pakket.

Met Doe-het-zelf winst leer je hoe je eigen gemaakte producten met winst kunt verkopen. Het is een product dat vooral de marketing kant goed belicht.

Mijn persoonlijke ervaring

Nu je een beetje weet wie Fred Schouten is en welke producten van hem zijn, wil ik graag even mijn persoonlijke ervaring met Fred met je delen.

Tot nu toe heb ik diverse keren mailcontact gehad met Fred persoonlijk en kan ik je zeggen dat hij behoorlijk snel reageert. Wanneer ik hem overdag op tijd een mail stuur, had ik in de meeste gevallen dezelfde dag nog reactie.

Daarnaast ben ik in het bezit van zowel het Freds Bouwtekeningen pakket als de Kippengids en ben ik met name over de kwaliteit erg te bespreken.

Géén onduidelijke of onscherpe bouwtekeningen maar van hoogwaardige kwaliteit.

Inmiddels heb ik het bouwtekeningen pakket al bijna twee jaar in mijn bezit en komen er toch nog iedere keer – zonder daar extra voor hoeven te betalen – bijna maandelijks nieuwe bouwtekeningen bij.

Voor meer persoonlijke ervaringen met Fred, raad ik je aan mijn reviews over de producten van Fred eens rustig door te lezen.

Lees hier mijn Freds Bouwtekeningen review >>

En zie hier mijn Kippengids review >>

Ervaringen van anderen

Ik ben niet de enige die goede ervaringen heeft met Fred Schouten.

De producten van Fred worden al door vele doe-het-zelvers actief gebruikt. En hier zijn dan ook al veel mooie doe-het-zelf project uitgekomen.

Zie hieronder een aantal ervaringen van anderen met de producten van Fred Schouten.

fred schouten ervaring
fred schouten ervaringen

Is Fred Schouten te vertrouwen of niet?

Zoals je hebt kunnen lezen, ben ik erg enthousiast over Fred Schouten en zijn producten, en dat is niet voor niets.

Fred heeft namelijk echt passie voor zijn vak. En dat kun je ook merken aan de kwaliteit van zijn producten die hij heeft gemaakt.

Iemand zonder de nodige passie zou naar mijn mening niet zulke producten neer kunnen zetten of zou het op z’n minst moeten laten maken, maar daar is in dit geval geen sprake van.

En met zijn producten heeft hij totaal niet de intentie om mensen geld afhandig te maken maar juist om doe-het-zelvers te helpen aan goede bouwtekeningen.

Dus is Fred Schouten te vertrouwen of niet?

Ja, naar mijn mening is volkomen te vertrouwen.

En wellicht is het ook fijn om te weten dat als je om wat voor reden dan ook na aanschaf niet tevreden bent met zijn producten, je binnen de garantietermijn gewoon je geld terug kunt vragen.

Hier doet Fred totaal niet moeilijk over. en zo hoort dat ook

Hopelijk heb je wat aan mijn review over Fred Schouten iets gehad.

En mochten er toch nog vragen of onduidelijkheden zijn, dan laat gewoon even een reactie hieronder achter en ik zal je bericht zo snel mogelijk beantwoorden.

Direct toegang tot duizenden bouwtekeningen met korting?
Gebruik dan deze kortingslink >>

Plaats een reactie