Freds Bouwtekeningen review – Dit MOET je lezen!

Ben je op zoek naar informatie over het Freds Bouwtekeningen pakket?

Dan kan ik je vertellen dat je hier helemaal goed zit.

In deze Freds Bouwtekeningen review ga ik je namelijk vertellen wie de maker is, wat je van het bouwtekeningen pakket kunt verwachten en wat mijn persoonlijke ervaringen en die van anderen zijn.

Daarnaast geef ik antwoord op een aantal veel gestelde vragen en zal ik je vertellen of het product het waard is of dat je het beter overslaat.

Lees dus snel verder.

Tijdelijke KORTING: Op dit moment krijg je een flinke korting op het bouwtekeningen pakket van Fred.
Maak gebruik van deze kortingsactie >>

Wie is Fred Schouten?

Fred Schouten is de maker van het Freds Bouwtekeningen pakket.

Over hem als persoon ben ik tot nu toe nog niks negatiefs tegengekomen.

Wel ben ik er achter gekomen het bedrijf van Fred TAPO heet en daarmee dan ook netjes ingeschreven staat bij de KvK.

Verder heb ik weinig kunnen vinden over Fred Schouten zelf, maar daar hoeft een product natuurlijk niet voor af te doen.

Ik raad je dan ook aan om mijn persoonlijke review verder te lezen.

Freds Bouwtekeningen pakket: Wat is het?

freds bouwtekeningen pakket

Alvorens ik je meer inhoudelijke informatie ga geven over het bouwtekeningen pakket, wil ik je nog even in een notendop uitleggen wat het precies product precies is.

Het Freds Bouwtekeningen pakket is kort gezegd een pakket boordevol bouwtekeningen. Of het er 10.000 zijn weet ik niet, want ik heb ze namelijk niet geteld ;).

Maar ik weet wel dat het pakket duizenden bouwtekeningen bevat in verdeeld over verschillende categorieën en dat er maandelijks nieuwe bouwtekeningen bij komen (en daar betaal je niks extra’s voor).

Fred was namelijk van mening dat er ontzettend weinig goede bouwtekeningen te vinden zijn, en als hij er dan uiteindelijk één gevonden had, bleek deze incompleet te zijn.

Dat is dan ook de voornaamste reden dat Fred is begonnen met maken van een eigen bouwtekeningen pakket.

En met dat bouwtekeningen pakket heeft hij door de jaren heen al flink wat klussers aan goede bouwtekeningen geholpen.

Mijn Freds Bouwtekeningen review

Nu je weet wie Fred Schouten is, ga ik wat inhoudelijker in op wat je van het Freds Bouwtekeningen pakket kunt verwachten.

En dat is ook de reden dat ik je alles laat zien zoals ik het zelf ervaren heb.

Wat gebeurd er nadat je betaald hebt?

Het Freds Bouwtekeningen pakket kun je aanschaffen met verschillende veelgebruikte betalingsmogelijkheden.

Zo kun je onder andere betalen met iDeal, PayPal, Bancontact en Creditcard. En dit alles in een beveiligde betaalomgeving.

Nadat je betaald hebt krijg je direct de mogelijkheid om een account aan te maken. Met dit account is het dan vervolgens mogelijk om toegang te verkrijgen tot het ledengedeelte.

freds bouwtekeningen account aanmaken

Verder ontvang je per mail nog een betaalbevestiging.

Het ledengedeelte

Wanneer je een account hebt aangemaakt, krijg je direct toegang tot het ledengedeelte waarin je alles terug kunt vinden.

freds bouwtekeningen ledengedeelte
 • HOME: Fred heet je welkom en legt uit hoe je de bouwtekeningen kunt downloaden en openen. En wanneer je wilt weten hoe je de bouwtekeningen moet lezen, volg je gewoon even de uitleg aan de hand van een voorbeeld.
 • BOUWTEKENINGEN: Op deze pagina vind je alle bouwtekeningen onderverdeeld in vele verschillende categorieën. Hier komt ik zo meteen nog op terug.
 • BONUS: De gratis bonussen die beloofd zijn, kun je hier downloaden. Net als de pagina bouwtekeningen, kom ik ook hier zo nog op terug.
 • FOTO’S: Op de fotopagina vind je veel foto’s terug van resultaten van de projecten.
 • FAQ: Fred krijgt vaak mails met vragen van de leden van het bouwtekeningen pakket. Naar aanleiding hiervan heeft hij besloten de meest gestelde vragen hier te beantwoorden. Heb je een vraag, dan kun je eerst hier even kijken of jouw vraag er tussen staat en al beantwoord wordt.
 • MIJN ACCOUNT: Hier vind je je accountgegevens en je bestelling terug. Het is hier tevens ook mogelijk om je wachtwoord te wijzigen.
 • CONTACT: Wanneer je onverhoopt toch nog vragen hebt of ergens in vastloopt, dan kun je middels deze pagina snel in contact komen met Fred.

De bouwtekeningen

Dit is de pagina waar het natuurlijk allemaal om draait, de bouwtekeningen pagina.

Wanneer je op de bouwtekeningen pagina terecht komt, zie je bovenin de zoekbalk.

freds bouwtekeningen zoekfunctie

Deze heeft er niet altijd gezeten maar heeft Fred na meerdere verzoeken er aan toegevoegd. Hierdoor is het gemakkelijker en sneller om een specifieke bouwtekening te kunnen vinden.

Verder vind je onder de zoekbalk alle categorieën met daarin de bouwtekeningen. Op dit moment zijn er in totaal meer dan 70 categorieën waar je uit kunt kiezen.

Om een paar voorbeelden te noemen:

Bureaus Radiatorombouw
Kapstokken Bedden
Buitenkeukens Krukken
Bloembakken Loungesets
HondenhokkenTafels
BankenEn nog veel meer

Binnen iedere categorie vind je weer verschillende doe-het-zelf projecten en wanneer je op een doe-het-zelf project klikt, vind je de desbetreffende bouwtekeningen.

Wat tevens ook handig is, is dat er van verschillende doe-het-zelf projecten, ook bouwtekeningen aanwezig zijn in verschillende maten.

Wanneer je dan bijvoorbeeld een loungebank wilt gaan maken, kun je van datzelfde model loungebank kiezen uit verschillende maten.

Zie hieronder een video waarin Fred je een rondleiding geeft en alle categorieën voorbij ziet komen 😉

De bonussen

Naast de bouwtekeningen, krijg je ook nog toegang tot een aantal interessante bonussen. Voorheen had je alleen toegang tot de volgende drie bonussen:

 • DWG & CAD software pakket: Voor de kenners onder ons is het met deze software mogelijk CAD bestanden te openen en aan te passen. Aanschaf van dure CAD software is dan ook niet meer nodig. Het is namelijk als zip-bestand te downloaden.
 • Steigerhouten Tuinmeubelen Gids: Het Steigerhouten Tuinmeubelen Gids is een 84 tellend ebook vol met bouwtekeningen en instructies voor het maken van diverse steigerhouten tuinmeubelen.
 • Levenslang lidmaatschap: De aanschaf van het Freds Bouwtekeningen pakket betreft een éénmalige aanschaf. Hierna krijg je levenslang toegang tot alle bouwtekeningen, bonussen en nieuwe bouwtekeningen die continu worden toegevoegd.

Maar nu zijn bonussen daar nog bijgekomen:

 • Doe-Het-Zelf Winst: In dit Doe-Het-Zelf Winst ebook – wat bestaat uit maar liefst 36 pagina’s – leer je hoe je je doe-het-zelf projecten die kunt maken met het bouwtekeningen pakket, met winst kunt doorverkopen. Voorheen werd dit ebook (gezien zijn waarde) als apart product verkocht, maar krijg je nu als bonus bij het bouwtekeningen pakket.
 • Doe-Het-Zelf Bouwkundige Benamingen: Een handig 57 pagina tellend naslagwerk met daarin allerlei verschillende bouwkundige benamingen. Denk hierbij aan vergunningen, soorten houtverbindingen, voorboren, etc.

De bonussen tezamen zijn al meer waard dan de prijs die je voor het bouwtekeningen pakket + alle bonussen betaald.

Wat zijn de ervaringen met het bouwtekeningen pakket?

Het is natuurlijk leuk om te weten wat je precies kunt verwachten van het Freds Bouwtekeningen pakket, maar dat geeft natuurlijk alleen een kijkje in de keuken.

En dat is ook de reden dat ik je zowel mijn eigen ervaringen als ervaringen van anderen

Ervaringen van anderen

Hard zoeken naar ervaringen van andere gebruikers van het bouwtekeningen pakket heb ik niet hoeven doen.

Al snel kwamen er verschillende – veelal positieve – ervaringen boven drijven. Zie hieronder een paar van de gevonden ervaringen.

freds bouwtekeningen ervaringen
freds bouwtekeningen ervaring

Mijn eigen ervaring

Ook mijn eigen ervaringen met het Freds Bouwtekeningen pakket zijn zeer goed te noemen.

Zelf heb ik het bouwtekeningen pakket sinds april 2018 in mijn bezit en kan ik je vertellen dat het echt véél bouwtekeningen bevat, en dat voor die prijs.

Alles is netjes geordend in verschillende categorieën en wanneer je nog sneller een bouwtekening wilt vinden, kun je gewoon de handige zoekfunctie gebruiken.

Daarnaast zijn ook echt alle bouwtekeningen:

 • In het Nederlands. Alle maten zijn dus niet weergegeven in inches maar in millimeters
 • Zo opgebouwd dat je alles stap voor stap gemakkelijk op kunt volgen
 • Voorzien van een materialenlijst zodat je precies weet wat je nodig hebt en hoeveel je er van nodig hebt
 • Compleet. Veel bouwtekeningen die online te vinden zijn, zijn namelijk simpelweg niet compleet. En daar hoef je bij de bouwtekeningen uit het Freds Bouwtekeningen pakket niet druk om te maken

Wat ook handig is, is dat je iedere bouwtekening kunt downloaden en opslaan op je pc, laptop, tablet of smartphone.

Als je dan weer verder wilt gaan met je project, hoef je niet steeds opnieuw in te loggen.

Veel gestelde vragen over het bouwtekeningen pakket

Ik krijg doorgaans redelijk wat vragen over het Freds Bouwtekeningen pakket. En wat me opviel is dat er vaak dezelfde vragen gesteld worden.

De meest gestelde vragen heb ik dan ook hieronder voor je op een rijtje gezet en

Is Freds Bouwtekeningen gratis te downloaden?

Een veel gestelde vraag is of dat het Freds Bouwtekeningen pakket gratis te downloaden is.

En hier kan ik heel kort op antwoorden:

Nee, het is niet gratis te downloaden.

De maker van het bouwtekeningen pakket heeft ontzettend veel tijd en moeite gestoken in het maken en samenstellen van alle bouwtekeningen en is daarom ook niet gratis te downloaden.

LET OP: Wanneer het bouwtekeningen pakket wel ergens gratis ter download aangeboden wordt, is de kans groot dat je ook meteen een computer virus mee krijgt, en dan ben je nog verder van huis.

Ik raad je dan ook aan om ver weg te blijven van zogenaamde torrent en NZB (nieuwsgroepen) websites die beweren dat je het gratis kunt downloaden.

Zijn de Freds Bouwtekeningen in PDF?

Een andere vraag die veel gesteld wordt is of dat de bouwtekeningen in PDF formaat zijn.

En ja, alle bouwtekeningen zijn te downloaden in PDF formaat. Let hierbij wel op dat je de bouwtekeningen het beste opent met de officiele (Adobe Acrobat) PDF viewer – die overigens gratis te downloaden is.

Sommige andere PDF viewers kunnen nog wel eens problemen geven en zelf heb ik nooit moeite met het openen

Is Freds Bouwtekeningen oplichting?

Zoals je tot nu toe hebt kunnen lezen ben zowel ik als anderen erg tevreden over het bouwtekeningen pakket van Fred.

Of Freds Bouwtekeningen dus oplichting is, kan volmondig het antwoord NEE opgeven.

Het bouwtekeningen pakket zit goed in elkaar en bevat kwalitatief veel goede bouwtekeningen. En wanneer je om één of andere reden dan ook niet tevreden bent, kun je gewoon binnen 30 dagen je geld terug vragen.

Er is hier dan ook in geen ene vorm sprake van oplichting.

30 dagen niet-goed-geld-terug garantie

Zelf ben ik erg tevreden met het bouwtekeningen pakket en heb ik er ook al veel plezier van gehad. Maar het kan natuurlijk zo zijn dat je na de aanschaf niet helemaal tevreden bent of er toch wat anders van verwacht had.

En dat is helemaal geen probleem.

Wanneer je om één of andere reden toch niet helemaal tevreden bent, kun je gebruik maken van de 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie.

Je stuurt Fred dan gewoon even een mailtje met de vraag of je je geld terug kunt krijgen. Vervolgens staat het dan binnen enkele dagen ook gewoon weer terug op je rekening.

Mijn conclusie: Kopen of toch beter van niet?

Nu we al weer aan het einde van deze review gekomen zijn, wil ik je nog graag even vertellen of je er goed aan doet om het Freds Bouwtekeningen pakket te kopen of dat je het beter links laat liggen.

Wanneer jij als klusser op zoek bent naar bouwtekeningen voor het maken van allerlei verschillende doe-het-zelf projecten, dan raad ik je aan om te stoppen met zoeken en éénmalig te investeren in dit bouwtekeningen pakket.

Je zult er als klusser namelijk veel plezier van gaan hebben en de kans dat je er spijt van zult krijgen is klein. Betere bouwtekeningen ga je op het internet namelijk niet vinden.

Blijkt het nou toch niks voor jou te zijn, dan kun je gewoon je geld terug vragen.

En mocht je naar aanleiding van deze review toch nog vragen hebben of onduidelijkheden zijn, laat dan gewoon even hieronder een reactie achter. Ik zal hier dan zo snel mogelijk op reageren.

Vandaag nog aan de slag met de bouwtekeningen uit het Freds Bouwtekeningen pakket?
Maak dan gebruik van deze kortingsactie die ieder moment weer kan verdwijnen >>

Plaats een reactie