Liefdesverdriet verwerken? Volg deze 7 tips

Liefdesverdriet verwerken is een proces waar de meeste van ons wel eens te maken hebben gehad.

De één verwerkt z’n liefdesverdriet in een paar dagen tot weken terwijl de ander er misschien maanden of zelfs jaren over doet.

Toch zijn er aantal dingen die jou kunnen helpen bij het verwerken van liefdesverdriet.

En een aantal van deze dingen heb ik even voor je op een rijtje gezet.

Hopelijk heb je er wat aan en lach je het leven binnen de kortste keren weer tegemoet.

Liefdesverdriet verwerken tips

Ieder mens is anders en zo zal de ene tip voor de één beter werken dan voor de ander. Het gaat er uiteindelijk om dat je jouw eigen manier vind om je liefdesverdriet te kunnen verwerken.

Maar om je al een beetje op weg te helpen heb ik er hier al een aantal.

Tip #1 Verbreek het contact volledig

Eén van de belangrijkste dingen na een relatiebreuk, is dat je het contact met je ex het beste volledig verbreekt.

Over je liefdesverdriet heenkomen wordt erg lastig als er toch nog een communicatielijn tussen jullie openstaat.

Iedere kleine prikkel die je van hem of haar nog kan krijgen, kan jouw verwerking in de weg staan.

Verwijder je ex dus uit je telefoon, volg hem of haar niet meer op social media en wellicht is het ook verstandig om tastbare dingen als foto’s en andere dingen die je aan hem of haar herinnert, te verbannen.

Je hoeft het niet gelijk alles weg te gooien, maar zorg er in ieder geval dat je op geen enkele manier meer met je ex kan worden geconfronteerd.

Tip #2 Onderneem leuke dingen

Het verwerken van liefdesverdriet heeft tijd nodig, maar het heeft weinig zin om jezelf op te gaan sluiten in je huis of kamer.

Op deze manier heb je alleen maar (te veel) tijd om na te denken over wat je anders had moeten doen in je relatie of wat het had kunnen voorkomen.

Het klinkt hard, maar hier heb je echt niks aan.

Zoek in plaats daarvan de afleiding op en probeer wat leuke dingen te ondernemen. Op deze manier kun je je gedachten makkelijker verzetten wat weer helpt om je liefdesverdriet beter te kunnen verwerken.

Tip #3 Besef dat het tijdelijk is

Bijna iedereen heeft wel eens te maken gehad met liefdesverdriet. Maar wat je goed moet onthouden, is dat het een tijdelijk iets is.

We zijn namelijk allemaal mensen, en mensen hebben gevoelens. En wanneer een bepaalde band met iemand ineens verbroken wordt, zal je hier overheen moeten komen en moet verwerken, en dat kost nou eenmaal tijd.

Maar gelukkig blijft de tijd niet stilstaan en zal dit op een gegeven moment ook verdwijnen.

Je kunt dit zelf ook beïnvloeden door bijvoorbeeld nieuwe mensen te ontmoeten of het toepassen van één van mijn andere tips.

Tip #4 Praat er over met iemand

De beste weg naar het verwerken van jouw liefdesverdriet, zal je uiteindelijk zelf moeten ontdekken.

Toch kan het zeker geen kwaad, en zal het zelfs helpen om steun op te zoeken bij een goede vriend of vriendin en er over te praten.

Ook voor degene die er liever niet over praten.. probeer het gewoon eens. Het lucht echt op om eens je hart te luchten bij een ander.

Tip #5 Kom in beweging

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om alsmaar sip op de bank of in je bed te blijven liggen, maar ik kan je vertellen dat dit op den duur niet echt bevorderlijk is voor het verwerken van je liefdesverdriet.

Probeer daarentegen juist in beweging te komen.

Door te gaan sporten wordt het gelukshormoon endorfine aangemaakt. En jezelf een stukje gelukkiger voelen na een relatiebreuk kun je wel gebruiken toch?

Ohja, endorfine maak je onder andere ook aan door alleen al te lachen of bijvoorbeeld een massage te krijgen en zit ook in alcohol en chocolade ;).

Maar let wel op dat je het met mate gebruikt natuurlijk anders kan het weer tegen je gaan werken.

Tip #6 Vul de leegte op

Wanneer je relatie over is, is je leven ineens een stuk leger als het goed.

Dit is dan ook de kans om nieuwe dingen te gaan ondernemen die je normaal gesproken op de plank zou laten liggen omdat het er niet van kwam of omdat je ex het maar niks vond.

Ga dus na wat je altijd al eens had willen doen.

Dit kunnen echt de meest uiteenlopende dingen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een dagtripje naar een specifiek pretpark tot en met uitoefenen van een compleet nieuwe hobby.

Ik zou zeggen, denk eens goed na over wat je altijd al had willen doen maar wat je tot op heden altijd om wat voor reden dan ook heeft tegengehouden en ga dat gewoon doen.

Tip #7 Gun jezelf het verdriet

Het is uit met je vriend of vriend. Dat is erg vervelend en daar ben je dan ook enorm verdriet om.

Belangrijk is dat je jezelf dit verdriet ook gunt. Als je er geen verdriet om zou hebben, zou je waarschijnlijk dit artikel ook niet aan het lezen zijn.

Geef jezelf de tijd om verdrietig te zijn.

Heel zwart wit gezien, kun je het zien als rouwen om een dierbaar iemand die je bent verloren. Ook dit heeft tijd nodig en is een periode waar je doorheen moet zien te komen.

Het hoort er nou eenmaal bij.

Ze zeggen ook wel eens vaak dat het juist helpt om er op den duur overheen te kunnen komen. Dus stop het vooral niet weg en snuit die zakdoeken dus maar even flink vol.

Hulp nodig bij het verwerken van je liefdesverdriet?

Soms kan het zo zijn dat je zelf niet goed meer weet wat je moet doen om je liefdesverdriet te kunnen verwerken.

Een duwtje in de rug of een helpende hand is hierbij dan erg welkom.

En hiervoor hoef je je ook echt niet te schamen.

Veel mensen weten na bijvoorbeeld een lange relatie niet meer wat ze moeten doen om er overheen te kunnen komen om vervolgens door te kunnen gaan met hun leven.

Iemand die je daar bij kan helpen is Michelle van den Berghe.

Zij is gespecialiseerd op het gebied van liefdesverdriet verwerken en kan je eventueel zelfs helpen bij het terugwinnen van je ex, hoewel je wel echt goed na moet gaan of je dit wel echt wil.

Hopelijk heb je iets aan mijn tips gehad en hoop ik dat je snel weer vol goede moed het leven tegemoet kunt gaan ;).