Online gitaar leren spelen – De voordelen op een rijtje!

Je wil graag online gitaar leren spelen en bent benieuwd of dit wel iets voor jou is.

Ik kan je in ieder geval zeggen dat je hier helemaal goed zit!

Op deze pagina vertel ik je graag wat de voor- en nadelen zijn van lekker thuis online gitaar leren spelen en waar je dit kunt leren.

Lees dus snel verder en wie weet speel jij over een aantal dagen al je eerste liedje op je gitaar 😉.

Voorden van online gitaar leren spelen

Online gitaar leren spelen kent een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van les nemen bij je lokale gitaarleraar.

Hieronder heb ik een aantal belangrijke voordelen voor je op een rijtje gezet.

Oefenen wanneer jij maar wilt

We hebben het tegenwoordig allemaal druk.

Studie, werk, verenigingen, familie, vrienden, etc. En iedere extra hobby (waaronder gitaar leren spelen) die we er bij willen gaan doen maakt het allemaal nog drukker.

Online gitaar leren spelen geeft jou de mogelijkheid om te oefenen wanneer je maar wilt en wanneer het jou dus uitkomt.

Je hoeft namelijk geen rekening te houden met een afspraak met je gitaarleraar of lerares. Gitaarlessen online zijn altijd beschikbaar op de momenten dat het jou het beste uitkomt.

Hoe zat het nou ook al weer?

Je kent het vast wel.

Iemand heeft je iets uitgelegd en vervolgens kom je thuis en denk je: ‘Hoe zat het nou ook al weer?’

Of wel, je hebt iets geleerd van je gitaarleraar maar weet echt niet meer hoe het zat. Kans is dan groot dat je zal moeten wachten op de volgende les en datgeen dus in tussentijd niet kunt oefenen omdat je het simpelweg niet meer weet.

Dit is iets wat je online niet snel tegen zal komen. Wanneer je online gitaar gaat leren spelen, doe je dit vaak aan de hand van opgenomen video’s en ja je raad het al, deze kun je zo vaak als jij wilt opnieuw afspelen.

Goed voor de portemonnee

Jep, het nemen van online gitaarlessen is relatief goedkoop ten opzichte van het nemen van 1-op-1 lessen bij je lokale gitaarleraar.

Besef je goed dat het nemen van een half uur gitaarles je als snel 20 euro of meer kost. Dat is meer dan 40 euro per uur.

Is dit veel? Ja en nee.

Je gitaarleraar zal ook zijn of haar boterham moeten kunnen verdienen. Van die 40euro moet namelijk nog BTW, inkomstenbelasting en andere kosten vanaf.

Maar waarom zijn online gitaarlessen dan veel goedkoper?

Dat is eigenlijk vrij simpel.

Een online gitaar spelen cursus wordt één keer opgenomen waarna deze een onbeperkt aantal keren bekeken kan worden. Hierdoor zijn de kosten van het volgen van een cursus online gitaar spelen relatief laag ten opzichte van gitaarleraar die je per les of uur zal moeten betalen.

En dat is weer goed voor jouw portemonnee 😊.

Niet-goed-geld-terug garantie

Praktisch alle online cursussen om gitaar te kunnen leren spelen, bieden een X aantal dagen niet-goed-geld-terug garantie.

Je hoeft je dus niet druk te maken over het feit of het wel iets voor je is.

Op deze manier kun je een online gitaarcursus rustig op je gemak uitproberen. Blijkt het dan toch niks voor je te zijn, dan maak je gewoon aanspraak op de niet-goed-geld-terug garantie.

Zijn er dan geen nadelen?

Oke, je weet nu wat de voordelen zijn van online gitaar leren spelen, maar vraag je wellicht af of er dan helemaal geen nadelen zijn?

Het is maar hoe je het bekijkt.

Wanneer jij weinig zelfdiscipline hebt of het willen leren gitaar spelen is meer een opwelling dan iets wat je echt graag wilt, dan kan dit in je nadeel werken.

Je heb niet direct een stok achter de deur, met iemand die zegt van: ‘Hee, je moet weer even oefenen’.

Als jij graag progressie wilt maken en na een week al je eerste liedje op je gitaar wilt leren spelen – wat overigens goed mogelijk is – dan zal je zelf voldoende moeten oefenen.

En dat is met alles zo. Als je graag gewicht wilt verliezen, zal je het niet redden met 10 push-ups per dag. Je zal consequent moeten blijven trainen om resultaten te kunnen gaan behalen.

Maar wanneer je graag wilt en denkt dat het echt iets voor je is en er vol goede moed mee aan de slag wilt gaan, zie ik eigenlijk geen nadelen.

Waar kun je online gitaar leren spelen?

Wanneer ik je vraag waar jij denkt dat je online gitaar kunt leren spelen, dan is de kans groot dat je als antwoord ‘YouTube’ zegt.

Toch wil ik je hier even van behoeden.

Ondanks dat je inderdaad prima gitaar kunt leren spelen door simpelweg YouTube af te struinen naar goede instructievideo’s, is de kans groot dat je verdwaalt.

Je moet namelijk goed weten wie je het beste kun volgen, naar wat voor soort lessen je moet zoeken en of je nou juist noten moet leren lezen of toch beter kunt beginnen met akkoorden.

Of misschien is slagtechniek en ritme wel belangrijker?

Precies, en dat is de reden dat het volgen van een goede online gitaar leren spelen cursus naar mijn mening een veel betere optie is.

In een online cursus leer ook door middel van video’s gitaar spelen, maar het voordeel hiervan is dat degene het zo heeft opgezet dat je alles van voor af aan ook GOED leert en toe kunt passen.

Dus de keuze is aan jou:

Wil je graag ‘zomaar’ wat doen met de kans dat je verdwaald of wil je het gelijk goed aanpakken en een cursus gaan volgen waardoor je snel vooruitgang zult boeken?

Online gitaarcursus volgen?

Zoals je hebt kunnen lezen – en de voordelen die je hebt – is het volgen van een online gitaarcursus eigenlijk helemaal zo gek nog niet 😉.

Dus ben jij benieuwd of online gitaar leren spelen ook wat voor jou is?

Kijk dan eens naar de online gitaarlessen van Koen Snoek.

Koen speelt al 27 jaar gitaar, heeft veel tevreden cursisten met een online community – zodat je ook in contact kunt komen met andere gitaar cursisten – en leert jou door middel van zijn videolessen relatief snel gitaar spelen.

Moeilijke materie en noten zal hij niet snel op in gaan. Het leren van de juiste akkoorden, slagtechnieken en ritmes zijn de dingen je van hem leert, zodat jij al snel je eerste liedje kunt spelen.

Het mooie hiervan is dat als je snel resultaat boekt, het ook leuk blijft om er mee door te gaan. En dat is wat koen met zijn online gitaarcursus wil bereiken.